Bereikbaarheid

Waar je gasten ook vandaan komen, de Regio Zwolle is goed bereikbaar en centraal gelegen. Via de Hanzelijn ben je met de trein met een uurtje vanuit Amsterdam in Zwolle. Maar ook vanuit het noorden, midden, oosten (inclusief Duitsland) en zuiden (België), is Zwolle als tweede spoorwegknooppunt van ons land goed bereikbaar. Komen je gasten met eigen vervoer, dan zijn zij via de A28, A50 en A32 snel op de plaats van bestemming.

Per auto

Landelijke wegennet Via de A28 (Utrecht-Groningen) is de Regio Zwolle zowel vanuit het Noorden als het Zuiden goed en veelal filevrij bereikbaar. Het traject vanaf knooppunt Hattemerbroek naar Zwolle-Zuid, de IJsselbrug, is één van de drukste punten buiten de Randstad, hier zijn plusstroken aangebracht. De A50 kruist een paar kilometer ten westen van Zwolle de A28 bij knooppunt Hattemerbroek. De A50 zorgt voor een verbinding van de A28 en Zwolle met Eindhoven, via Apeldoorn en Arnhem.

Regionale wegennet De Rijksweg 50 loopt richting Kampen en Emmeloord door als N50, welke tussen Hattemerbroek en Kampen-Zuid 2+1 rijstroken telt, afwisselend in beide richtingen één of twee rijstroken beschikbaar. Aan de oostkant van de stad loopt de N35, een hoofdweg tussen Zwolle Raalte en Almelo, vanwaar de weg verderloopt als autosnelweg naar Enschede en de Duitse grens.
Aan de noordkant van Zwolle begint de N331, die een rondweg rondom Stadshagen vormt en doorloopt door de gemeente Zwartewaterland, richting Emmeloord.

Per openbaar vervoer

Zwolle is het tweede spoorwegknooppunt van Nederland en dus goed te bereiken per trein. Vanaf Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Leeuwarden, Groningen, Enschede, Roosendaal en Kampen vertrekken er elk uur treinen rechtstreeks naar Zwolle. Met de komst van de Hanzelijn – met stations in Lelystad, Almere, Kampen Zuid en Zwolle – is de regio nog beter en sneller bereikbaar.