4. Top 10 must do's

 1. 1

  Bezoek een museum

  Zwolle heeft verschillende musea die een bezoek meer dan waard zijn. Wat dacht je van Museum de Fundatie of het Stedelijk Museum waar de rijke Zwolse Cultuurhistorie in verbinding wordt gebracht met het hier en nu.

 2. 2

  Bewonder de mooiste boekhandel

  Boekhandel Waanders blijft de bezoeker verrassen, niet alleen met een steeds wisselende boekencollectie, maar ook met het lekkere eten, het continu veranderend assortiment cadeauartikelen en de interessante lezingen.

 3. 3

  Geniet van een sterren-diner

  Driesterrenrestaurant De Librije schittert op een prachtige locatie aan het Spinhuisplein. Jonnie en Thérèse zijn allebei opgegroeid in deze omgeving. Samen met een uitstekend team verkennen ze iedere dag de mogelijkheden van een liefdevolle relatie tussen wijn (of bier) en spijs.

 4. 4

  Maak een stadswandeling

  Je leert Zwolle pas echt kennen door het maken een stadswandeling. Tijdens de historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad en je bezoekt daarbij plekken en gebouwen waar je de geur van het verleden kunt opsnuiven.

 5. 5

  Varen in de natuur

  Varen van de Beulakerwijde naar het Giethoornse meer en dan aanleggen bij een terrasje in Blokzijl of bij de boomgaard in Muggenbeet. Langs waterlelies en gele plompen op de petgaten tussen het riet. Al peddelend in de kano of samen in de fluisterboot. Dit is hét decor voor een heerlijke tocht op het water van Weerribben-Wieden.

 6. 6

  Op toertocht met een lelijk eendje

  Op ludieke wijze hobbelend door het landschap in een oude Citroën 2CV ofwel een lelijk Eendje. Met het roadbook op schoot rijd je van checkpoint naar checkpoint.

 7. 7

  Vaar door de grachten

  Huur een sloep, kano, sup of waterfiets en vaar een rondje stadsgracht. Laat je je liever varen? Dan is een rondvaart in luxe sloep de Blauwvinger echt iets voor jou! De schipper vertelt leuke wetenswaardigheden over de stad.

 8. 8

  Verken de stad per fietstaxi

  Niet zo veel tijd? Maar je wilt toch wat zien van de stad? Kies dan voor de Fietsjoe fietstaxi. Een echte aanrader is de rondtour langs de mooiste plekjes in de binnenstad; dat is een uur lang genieten!

 9. 9

  Ga op koesafari!

  Boerin Simone Jansen neemt je op haar koe safari niet zomaar mee de wei in om koeien te kijken, je mag mee met de trekker voor een avontuurlijke tocht langs haar brandrode runderen, die grazen in het uitgestrekt natuurgebied langs de Vecht in Vechtdal Overijssel. Op en top het Landleven gevoel.

Neem contact met ons op