Museum de Fundatie, Zwolle

Vandaag geopend van
Vandaag gesloten
Adres
Blijmarkt 20, 8011 NE Zwolle

Museum de Fundatie, Zwolle

Kom dit uitgebreide museum bekijken, het is zeker de moeite waard!Paleis a/d Blijmarkt is de Zwolse locatie van Museum de Fundatie. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.

Het deed dienst als Paleis van Justitie en bood later ondermeer onderdak aan de Provinciale Planologische Dienst. In 2004/2005 is het Paleis a/d Blijmarkt naar een ontwerp van architect Gunnar Daan verbouwd tot kunstmuseum. Sinds juni 2005 vormt het Paleis samen met Kasteel Het Nijenhuis Museum de Fundatie. Op de benedenverdieping is een omvangrijke keuze uit de eigen collectie beeldende kunst te zien, van de late middeleeuwen tot nu. Deze collectie is voornamelijk bijeengebracht door verzamelaar Dirk Hannema (1895-1984, voormalig directeur Museum Boymans in Rotterdam) en omvat werk van oude meesters als Strozzi, Vroom en Weenix, internationale topstukken van Picabia, Turner, Bernini en Canova en veel Nederlandse kunst van ondermeer Mondriaan, Israëls, Toorop, van der Leck, Appel, Lucebert, Voerman en vele anderen. Op de bovenverdieping worden met regelmaat wisselende exposities samengesteld.

Beide locaties, Paleis aan de Blijmarkt Zwolle en Kasteel het Nijenhuis Heino/Wijhe zijn rijksmonument en vormen een perfect decor voor een exclusieve bedrijfsbijeenkomst. De zakelijke mogelijkheden en bijeenkomsten zijn in regio Zwolle aanwezig in verschillende vormen. Kunst en ontspanning in combinatie met een congres, beurs, vergadering of een ander zakelijk evenement.

Voor meer informatie over deze locatie, neem contact op via 038 – 4215720 of .

Neem contact met ons op