Museum de Fundatie

Kom dit uitgebreide museum bekijken, het is zeker de moeite waard! Paleis aan de Blijmarkt is de Zwolse locatie van Museum de Fundatie. Dit neoclassicistische pand is gebouwd tussen 1838 en 1841, naar een ontwerp van de Haagse architect Eduard Louis de Coninck.

Het deed dienst als Paleis van Justitie en bood later ondermeer onderdak aan de Provinciale Planologische Dienst. In 2004/2005 is het Paleis aan de Blijmarkt naar een ontwerp van architect Gunnar Daan verbouwd tot kunstmuseum. Sinds juni 2005 vormt het Paleis samen met Kasteel Het Nijenhuis Museum de Fundatie.

Collectie

Op de benedenverdieping is een omvangrijke keuze uit de eigen collectie beeldende kunst te zien, van de late middeleeuwen tot nu. Deze collectie is voornamelijk bijeengebracht door verzamelaar Dirk Hannema (1895-1984, voormalig directeur Museum Boymans in Rotterdam) en omvat werk van oude meesters als Strozzi, Vroom & Weenix, internationale topstukken van Picabia, Turner, Bernini en Canova en veel Nederlandse kunst van ondermeer Mondriaan, Israëls, Toorop, van der Leck, Appel, Lucebert, Voerman en vele anderen. Daarnaast worden op de bovenverdieping met regelmaat wisselende exposities samengesteld.

  • Rijksmonument
  • Exclusieve bijeenkomsten
  • Alleen op aanvraag

Rijksmonument

Beide locaties, Paleis aan de Blijmarkt Zwolle en Kasteel het Nijenhuis Heino/Wijhe zijn rijksmonument en vormen een perfect decor voor een exclusieve bedrijfsbijeenkomst. De zakelijke mogelijkheden en bijeenkomsten zijn in regio Zwolle aanwezig in verschillende vormen. Kunst en ontspanning in combinatie met een congres, beurs, vergadering of een ander zakelijk evenement.

Bekijk hier de actuele kunst die getoond wordt in Museum de Fundatie & Kasteel het Nijenhuis.

Voor meer informatie over deze locatie, neem contact op via 038 – 4215720 of .

Terug naar alle locaties

Ook zij kozen voor Zwolle