Succesvolle Summit Duurzaamheid in Logistiek in Regio Zwolle

Geplaatst op 3 november

Op dinsdag 2 november vond de landelijke Summit ‘Duurzaamheid in Logistiek’ plaats bij de Stadsgehoorzaal in Kampen. Voor dit congres zijn wetenschappers, koplopers en experts van de overheid bij elkaar gekomen om in gesprek te gaan over de landelijke uitdagingen en de bijdragen die de logistieke sector levert in de transitie naar een circulaire economie. 

De dag startte met een plenaire opening door dagvoorzitter Annemarie Brüning en Jeroen van den Ende namens hosting partner Port of Zwolle. Vervolgens ging men op het podium van het theater uiteen in paneldiscussies over retourlogistiek en circulaire economie. Renzo Akkerman, Associate Professor WUR Universiteit van Wageningen deelde zijn visie op duurzaamheid in logistiek. De Summit werd afgesloten met een boottocht door de haven van Kampen en omgeving om duurzame havenlogistiek in Regio Zwolle met eigen ogen te aanschouwen. 

De Summit werd georganiseerd door Vakmedianet en mede mogelijk gemaakt door Port of Zwolle, Port of Logistics Overijssel, Oost NL, Regio Zwolle en Congresregio Zwolle. Gedeputeerde Bert Boerman van provincie Overijssel erkent dat er behoefte is aan duurzame innovatie in de logistieke sector: “Samen moeten we werk maken van het verder verduurzamen en circulair maken van de logistiek in Regio Zwolle. Om deze transitie met elkaar mogelijk te maken moeten we met elkaar in gesprek en de juiste discussie voeren. Deze Summit heeft weer een positieve bijdrage geleverd in deze transitie.” 

Terug naar alle nieuwsberichten