Theater Buitensoos back to live!

Geplaatst op 22 februari

Kitty Onder de Linden, Congresregio Zwolle, gaat in gesprek met Ingeborg Peterson, directeur van Theater Buitensoos & Nieuwe Buitensociëteit Zwolle over haar ervaringen bij het eerste pilotevent Back to Live! Op 15 februari 2021 vond dit eerste pilotcongres in het Beatrixtheater in Utrecht plaats met 500 deelnemers.

Hoe heb je dit event ervaren?

Het was hartstikke leuk en goed geregeld! De deelnemers werden in 3 bubbels geplaatst elk met eigen entree en apart deel voor de ontvangst en de pauzes. Per bubbel waren er verschillende maatregelen zoals wel of geen spatscherm of mondkapje in zaal. Alle deelnemers waren van te voren getest en worden dit ook na afloop en vulden een enquete in over hun contactfrequenties. Het voelde snel vertrouwd, maar men was toch ook geconditioneerd om afstand te houden. 

Hoe was de ontvangst? Duurde het lang met alle maatregelen?

Logistiek was het erg goed geregeld. Het voelde veilig, er was getest, we hadden gezondheidsvragen ingevuld en werden getemperatuurd. Iedereen was geduldig, droeg een mondkapje en hield automatisch meer afstand tot elkaar, ook al mocht de 1,5 meter norm los gelaten worden. 

Heb je hier ideeën uitgehaald over toekomstige bijeenkomsten in Theater Buitensoos?

Je gaat nog bewuster nadenken over het logistieke proces. Hoe kunnen we zo goed mogelijk de aankomst regelen en stromingen spreiden. Wat mag, welke restricties zijn er en hoe voelt de doelgroep zich daarbij? Goed om hier meerdere varianten voor uit te werken.

Wat zijn je verwachtingen voor bijeenkomsten in toekomst? 

De behoefte aan live wordt alleen maar belangrijker en daarmee wordt de boodschap nog belangrijker om die voor het voetlicht te krijgen. De combi van digitaal en live zal blijven. Wat commercieel gezien voor de klant ook weer kansen biedt; een extra verdienmodel voor de klant, meer mogelijkheden voor exposure, de livestream ook opnemen en tot content verwerken en livestream tickets verkopen. 

Krijg je al aanvragen binnen en merk je daarin verschil met de tijd voor corona?

We krijgen wel aanvragen binnen en vanzelfsprekend is er voorzichtigheid bij klanten, omdat men nog niet concreet weet waar men aan toe is. Met de klant werken we meerdere scenario’s uit om een event te laten plaatsvinden, zodat er afhankelijk van de mogelijkheden altijd een keuze is en we vooral met elkaar kijken naar wat wél kan!

Verwacht je door het pilotevent nieuwe mogelijkheden? 

Het pilotcongres geeft meer inzicht in het beperken van de risico’s. En biedt ook perspectief op hetgeen er wel kan. Deze hele proef is wetenschappelijk onderbouwd al hebben wij als bezoekers geen compleet inzicht gekregen in welke gegevens er nou exact verwerkt gaan worden en op welke wijze. Nederland loopt hierin voorop doordat zij het eerste land is wat op deze schaal testevents doet. Hierdoor kunnen we zeker kijken naar nieuwe mogelijkheden en gloort er weer een sprankje hoop voor de eventbranche. Het voelt voor mij als een zucht van verlichting dat we iets hebben om aan vast te houden en naar uit te kijken. 

Lees hier ook de blog van Ingeborg Peterson

Terug naar alle nieuwsberichten